Een droom die uitkomt, een nieuwe start die wordt gemaakt, een prachtige praktijk die wordt neergezet! 31 maart was de datum, waarop de sleutel van het pand, waar Snel Herstel Fysiotherapie zich gaat vestigen werd overhandigd. Het officiele papierwerk werd getekend en de overeenkomst werd daarmee gesloten. De verbouwing is in volle gang.

Het betreft een ruimte in het pand aan de televisieweg 64 te Almere. 55m2 die moet worden omgetoverd tot een moderne en sfeervolle praktijk.
De dag ervoor, donderdagavond, werd de eerste stap gezet met het ophalen van glaswanden. Nadat de bestelbus is gehuurd ga ik vol goede moed op weg. Amsterdam is de plek van bestemming welke is ingevoerd op de navigatie. Eenmaal in Amsterdam aangekomen komen we er al snel achter dat het adres waar we moeten zijn zich midden in het centrum bevind. De kleine straten, welke allen eenrichtingsverkeer zijn, maakt het lastig manoeuvreren met de grote bus. Uiteindelijk bereiken we zonder veel oponthoud de eindbestemming. Een mooi pand met 7 verdiepingen. De helft van de 12 glaspanelen is al gedemonteerd en ligt in de kelder. De andere helft wordt door de aanwezige eigenaren van het pand gedemonteerd.
In de kelder komen we erachter dat we ons een klein beetje hebben vergist in het dubbele glas en met name het gewicht dat dit met zich meebrengt. Het paneel van 260cm lang en 90cm weegt zo een 60 kg en is op de kleine trappen moeilijk omhoog te krijgen.
Drie uur later zijn we op de terugweg en liggen alle 12 platen in de bus.

Nadat ik de sleutel heb ontvangen op de vrijdag gaan we direct aan de slag. Toch fijn een vader, met 3 rechterhanden en het inzicht waar menig architect jaloers op zou zijn, die de lijnen uitzet. Eerst maar materialen halen en starten met het opzetten van de eerste muur. De dag eindigt als de metal stud staat en de eerste gipsplaat hier tegenaan is gezet. Als het weekeinde is afgelopen begint de praktijk langzaam vorm te krijgen.
Zie hieronder het resultaat en kom gerust langs om even te kijken hoever we zijn!