Fysiotherapie Almere Poort | Snel Herstel Fysiotherapie

Fysiotherapie Almere Poort voor snel resultaat

Manueel therapeut Snel Herstel Fysiotherapie

Zoek je een goede fysiotherapie in Almere Poort? Of heb je interesse in kinderfysiotherapie in Almere Poort? Daarvoor ben je bij Snel Herstel Fysiotherapie geheel aan het juiste adres. Wij heten je graag van harte welkom!

Wij zijn een innovatieve fysiotherapie in Almere. Doordat wij een gevarieerd aanbod aan therapeutische diensten hebben, kunnen wij altijd een behandeling kiezen die past bij jouw kwalen. Onze therapeuten leren altijd bij. Zo zijn zij altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en kunnen zij jou zo optimaal mogelijk helpen.

Persoonlijke benadering bij fysiotherapie in Almere

  • Ervaren therapeuten;
  • Onze therapeuten zijn experts op hun gebied;
  • Uitgebreide praktijk met de beste apparatuur;
  • Toegankelijk voor iedereen, ook rolstoelen;
  • Behandelingen worden afgestemd op jouw wensen en klachten;
  • Kinderen zijn ook van harte welkom bij ons.

Wil je je laten behandelen door onze fysiotherapeut? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak. Ook als je nog vragen hebt, kun je gerust contact met ons opnemen.

Maak een afspraak WhatsApp ons +31 (0)6 162 636 91

Weer pijnvrij door het leven

Heb je last van lichamelijke klachten? Deze klachten kunnen je dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden. Bepaalde dagelijkse taken kun je ineens niet meer eenvoudig uitvoeren. Dit levert behoorlijke frustraties en verdriet op. Gelukkig kunnen wij van Snel Herstel Fysiotherapie je vlug helpen dankzij fysiotherapie in Almere Poort!

Het maakt voor ons niet uit of je nu 12 of 70 bent; wij helpen iedereen die een lichamelijke klacht heeft die met onze fysiotherapie opgelost kan worden. Hierbij streven we altijd naar de meest passende zorg voor jou, want geen enkele klacht is hetzelfde. Het is ons doel om jou weer pijnvrij door het leven te laten gaan.

Fysiotherapie Almere Poort – persoonlijk & ervaren

Zo kun je bij ons terecht voor een divers scala aan behandelmogelijkheden. Onze ervaren therapeut luistert écht naar jouw wensen, behoeften en verwachtingen, waardoor er samen een behandelplan wordt opgesteld. Daarnaast kijken wij altijd naar het meest recente wetenschappelijke bewijs.

Met deze aanpak hebben wij al veel patiënten naar tevredenheid mogen helpen. Word jij de volgende die wij helpen herstellen met behulp van fysiotherapie Almere Poort?

Onze diensten als fysiotherapie in Almere Poort

Wil jij graag geholpen worden middels onze fysiotherapie in Almere Poort? Je kunt bij ons terecht voor een breed scala aan diensten. Zo beschikken wij ook over diverse specialisaties.

Manuele therapie

Manueel therapeut

Ervaar je bijvoorbeeld veel last van je wervelkolom? Of misschien wel aan de gewrichten in je armen en benen? Wij helpen je dan graag middels het toepassen van manuele therapie. Onze manueel therapeut in Almere beschikt over een expertise in het afnemen van deze klachten.

Of dit nu nek- en schouderklachten zijn, of hoofd- en nekpijn. Maar ook bij pijn hoog in de rug of juist laag in de rug, bij rib- en borstpijn, bij artrose in de heup of bij het verhelpen van bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Wil je je laten behandelen door onze fysiotherapeut? Neem dan direct contact met ons op voor een afspraak. Ook als je nog vragen hebt, kun je gerust contact met ons opnemen.

Maak een afspraak WhatsApp ons +31 (0)6 162 636 91

Dry needling

Ook hebben wij van fysiotherapie Almere Poort een specialisatie in dry needling in Almere. Dit is een behandelmethode waarbij spieren in jouw lichaam worden ‘aangeprikt’ middels het toepassen van een speciale techniek. De focus ligt hierbij op triggerpoints, wat kleine verkrampingen zijn die pijn in de spieren veroorzaken, maar ook in je zenuwbanen en wellicht andere lichaamsdelen.

Middels dry needling raken de spieren snel, maar wel langdurig ontspannen. Stijfheid, bewegingsbeperkingen of bijvoorbeeld tintelingen in je arm of been verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Oefentherapie

Verder bieden wij ook oefentherapie aan. Dit is therapie waarbij gekeken wordt naar jouw manier van bewegen en jouw houding. Een verkeerde manier van bewegen of een verkeerde houding kan klachten geven in de rug, nek of schouder.

Een ander punt waarbij oefentherapie een goede optie is, is bij bepaalde ziekten of aandoeningen. Hierbij kun je denken aan artrose of obesitas. Het doel van oefentherapie is om klachten te laten verdwijnen, verminderen of voorkomen. Hierbij wordt er getraind met kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.

Voordelen van onze fysiotherapie in Almere Poort

Heb je besloten je door ons te laten behandelen? Dan doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent over de behandeling en natuurlijk ook over ons. Dit creëren wij onder andere middels onze vele specialisaties, maar ook door de open, prettige en rustige sfeer in onze praktijk.

Al het persoonlijke advies dat wij jou geven, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het meest recente bewijs. Om jou zo snel mogelijk, maar vooral zo goed mogelijk te kunnen laten herstellen leren wij dagelijks bij. Deze kennis passen we weer toe binnen onze behandelingen. Daar pluk jij de vruchten van!

Fysiotherapie bij jou thuis

Onze fysiotherapie praktijk ligt rechts naast Almere Poort, grenst aan de Literatuurwijk en ligt boven Almere Haven. Zoals je ziet is onze praktijk erg dicht in de buurt van deze wijken. Als het voor jou door omstandigheden niet mogelijk is om naar ons toe te komen, kunnen wij ook gewoon naar jou toe komen! Als er voldoende ruimte is bij u thuis kunnen wij altijd werken aan uw gezondheid.

Voor deze behandelingen aan huis dient u wel een verwijzing van de huisartsenpraktijk te hebben gekregen. Anders worden de kosten van deze behandeling aan huis niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Heb je klachten en wil je graag dat wij bij jou langskomen? Neem dan eerst contact op met jouw huisarts.

Over Snel Herstel Fysiotherapie

Fysio- en manueel therapeut Timothy

Graag vertellen we u meer over hoe Snel Herstel Fysiotherapie ontstaan is. Het begon allemaal toen Timothy Philips in 2014 oprichtte. In de jaren daar voor was hij al werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut en kreeg hij de kans aangeboden om voor zichzelf te beginnen. Deze kans wilde hij niet aan zich voorbij laten gaan. Sinds 2014 is Snel Herstel Fysiotherapie een heus begrip in Almere Poort op het gebied van fysiotherapie in Almere Poort.

Wij helpen je graag!

Wil jij van je lichamelijke klachten af? Snel Herstel Fysiotherapie helpt je dan graag. Je bent van harte welkom in onze praktijk naast Almere Poort. Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan je graag te woord.

Bekijk gerust ook meer informatie op onze website, zoals over onze services. Als je een afspraak wilt maken kun je het afsprakenformulier invullen. Daarna nemen wij zo voorspoedig mogelijk contact met je op.

Maak een afspraak WhatsApp ons +31 (0)6 162 636 91

Veelgestelde vragen

Hoe kom je bij de fysiotherapeut terecht?

Je kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Als je klachten hebt aan bijvoorbeeld spieren, gewrichten of het bewegingsapparaat, kun je hiervoor naar de huisarts gaan. Deze kan je doorverwijzen naar een fysiotherapeut als dit nodig is, maar je hebt niet perse een verwijsbriefje nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut.

Wat is het verschil tussen fysio en manuele therapie?

Het verschil tussen fysio en manuele therapie is: fysiotherapie is de basisopleiding en manuele therapie is de specialisatie. Manueel therapeuten hebben na hun opleiding fysiotherapie zich gespecialiseerd met een 3 jaar durende master. Tijdens deze specialisatie leren ze meer kennis en kunde in het onderzoeken en behandelen van met name gewrichts-gerelateerde klachten. Eén van de technieken die de manueel therapeut kan doen is het “manipuleren” waarbij er meer bewegelijkheid wordt gecreëerd in het gewricht.

Hoe lang duurt een fysio behandeling?

Bij Snel Herstel Fysiotherapie behandelen we niet specifiek op tijd, bij ons gaat het om de effectiviteit van een behandeling en niet vulling van de tijd. Een behandeling duurt maximaal 25 minuten.

Hoe kies je een fysiotherapeut?

Er zijn een aantal factoren waar je op kan letten bij het kiezen van een fysiotherapeut:

  1. Kijk of de fysiotherapeut gespecialiseerd is in het behandelen van jouw klachten.
  2. Kies een fysiotherapeut die gevestigd is op een locatie die voor jou gemakkelijk te bereiken is.
  3. Bekijk of de tarieven van de fysiotherapeut binnen jouw budget passen en of de behandelingen vergoed worden door jouw zorgverzekering.
  4. Lees reviews van andere patiënten om een idee te krijgen van de kwaliteit van de behandelingen en de ervaringen met de fysiotherapeut.
Wat kost 1 uur fysiotherapie?

De eerste sessie duurt doorgaans een uur. Tijdens dit consult vindt een intakegesprek en onderzoek plaats en betaalt u €45,- Een normale sessie bij de fysiotherapeut duurt maximaal 25 minuten en kost €37,50. Daarom mogen we ervan uitgaan dat een uur fysiotherapie circa €75,-.