Manueel therapeut Almere | Snel Herstel Fysiotherapie

Manueel therapeut in Almere: zorg op maat

Manueel therapeut Snel Herstel Fysiotherapie

Zoek je een ervaren en professionele manueel therapeut in Almere? Snel Herstel Fysiotherapie biedt een behandelprogramma op maat waarbij jij snel van je klacht wordt afgeholpen. De resultaten van manuele therapie zijn direct merkbaar als je last hebt van de volgende klachten:

 • Hoofd- en nekpijn
 • Lage rugklachten met eventuele uitstraling naar de benen, nek- en schouderklachten
 • Hoge rugklachten met uitstraling naar de ribben en de borst
 • Duizeligheid wanneer jij je nek beweegt
 • Pijnlijke gewrichten die je moeilijk kunt bewegen
 • Eventuele kaakklachten

Ervaar jij een of meerdere van de bovenstaande klachten en denk je dat je baat hebt bij manuele therapie? Maak dan kennis met onze praktijk en plan een afspraak.

Maak een afspraak WhatsApp ons +31 (0)6 162 636 91

Ervaren manueel therapeut in Almere 

 • Ervaren manueel therapeuten
 • Wij zijn in Almere dé experts in manuele therapie
 • Wij beschikken over een uitgebreide en moderne praktijk met een prettige, rustige sfeer
 • Toegankelijk
 • Persoonlijke benadering: jij staat centraal
 • Kinderen zijn bij ons altijd welkom

Pijn klachten aan de wervelkolom

Onze manueel therapeut in Almere heeft wetenschappelijke kennis opgedaan van bewegingsmogelijkheden in het lichaam. Dus de therapeut behandelt patiënten die klachten ervaren aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Wij zijn gespecialiseerd in alle gewrichten van het menselijk lichaam. Tijdens de behandeling kijken we goed naar jouw specifieke situatie en hoe we deze klachten kunnen verhelpen.

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Jij staat bij ons centraal, want we doen niets liever dan ervoor zorgen dat jij geen last meer hebt van je klachten.

Maak een afspraak WhatsApp ons +31 (0)6 162 636 91

Het behandelplan van manuele therapie

Intakegesprek

De eerste behandeling wordt gestart met een uitgebreid vraaggesprek. Door het stellen van de juiste vragen, maken we de klachten zo specifiek mogelijk.

Lichamelijk onderzoek

Manueel therapeut

Onze manueel therapeut (dichtbij Almere Poort) voert vervolgens een lichamelijk onderzoek uit. Er wordt hierbij niet alleen gekeken naar de klachten, maar er wordt ook onderzocht waardoor de klacht ontstaat. Zo wordt niet enkel het probleem, maar ook de bron aangepakt. Op deze manier voorkom je dat de klacht in een later stadium weer terugkeert.

Onze manueel therapeut in Almere bekijkt ook of eventuele andere lichamelijke klachten zijn toe te schrijven aan deze klacht.

Behandelplan en prognose

Op basis van de eerste behandeling wordt er door de manueel therapeut in Almere een behandelplan opgesteld. Tevens wordt er een prognose gemaakt. Jij staat hierin altijd centraal: het gaat immers om jou en om jouw herstel. 

Dankzij manuele therapie weer fit door het leven

Voor onze manuele therapie in Almere kun jij weer lichamelijk fit door het leven!

Onze manueel therapeut in Almere zal speciale technieken toepassen waarmee jouw gewrichten beter kunnen functioneren. Ook wordt je houding en de manier van bewegen verbeterd!

Manueel therapeut in Almere – vaak direct al resultaat

Je kunt de effecten vaak al direct merken. Zo kan het zijn dat je meer bewegingsvrijheid ervaart en dat pijn afneemt. Je krijgt van ons ook altijd adviezen en instructies mee naar huis, zodat je thuis ook verder kan werken aan je herstel.

De adviezen en instructies die we je meegeven zijn altijd gebaseerd op de laatste bewijzen en wetenschappelijk onderzoek. 

Fysiotherapie praktijk in Almere

Naast manuele therapie bieden we als fysiotherapie praktijk in Almere meer diensten aan. Uiteraard kun je bij ons fysiotherapie volgen, maar dat is niet het enige wat wij aanbieden. Zo mag je bij ons ook revalideren na een knieprothese of heupoperatie. Onze overige diensten zijn:

 • Fysiotherapie in Almere Haven: de fysiotherapeut maakt afgestemd op jouw wensen en klachten een behandelplan op maat.
 • Dry needling in Almere: een innovatieve vorm van fysiotherapie. De fysiotherapeut plaatst dunne naaldjes in de spier. Hierdoor kan de verharding in de spier effectief en snel worden ontspannen.
 • Shockwave therapie in Almere: uit een apparaat komt geluidsgolven, deze golven verplaatsen zich onder een bepaalde druk door je huid naar de plek waar je klachten zich bevinden. Door de geluidsgolven verbeteren de bloedsomloop en stofwisseling in het klachtengebied, waardoor de pijn afneemt.

Afspraak maken met onze manueel therapeut in Almere?

Fysio- en manueel therapeut Timothy

Voor het maken van een afspraak kun je het afsprakenformulier invullen. Hoe eerder je het afsprakenformulier invult, hoe eerder je ook van je lichamelijke klachten af bent. 

Wij heten je van harte welkom in onze moderne praktijk in Almere. We werken samen met jou graag aan een snel en blijvend herstel van je klachten!

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een therapievorm voor mensen die (pijn)klachten ervaren aan de wervelkolom en/of de gewrichten in armen en benen. Onze manueel therapeuten onderzoeken en behandelen deze type klachten. Zo kijken we naar de manier waarop mensen bewegen en zorgen we ervoor dat de gewrichten beter werken. Hierdoor bewegen de gewrichten weer soepel en neemt de pijn af.

Wat is het verschil tussen fysio en manuele therapie?

Het verschil tussen fysio en manuele therapie is: de focus op de verschillende delen van het lichaam. Fysiotherapie richt zich op de zogenoemde zachtere delen van het lichaam, bijvoorbeeld de spieren, pezen en banden. Terwijl manuele therapie is gericht op de hardere delen van het lichaam, zoals de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen.

Doordat een fysiotherapeut en een manuele therapeut zich op andere delen van het lichaam focussen, is ook de wijze waarop ze onderzoeken en behandelen verschillend. Een manueel therapeut kraakt/manipuleert je gewrichten bijvoorbeeld. Dat doet de manueel therapeut om de beweeglijkheid van je gewrichten te verbeteren.

Een fysiotherapeut richt zich met name op het verbeteren van je lichamelijke functies, zodat je geen lichamelijke belemmeringen meer voelt.

Wat kost manuele therapie?

Manuele therapie kost je niks als je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij jouw zorgverzekeraar. Je verzekeraar zal dan alle kosten op zich nemen tot een bepaald limiet. Als je geen aanvullende verzekering hebt afgesloten of al aan je limiet zit, zijn onze particuliere tarieven van toepassing. Voor een sessie manuele therapie betaal je dan €45,00.

De eerste sessie noemen we bij ons een intake & onderzoek. Onze manueel therapeut stelt enkele vragen en onderzoekt waardoor de klacht is ontstaan. Afhankelijk van dit onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en een prognose gemaakt. De prijs voor een intake & onderzoek bedraagt €45,00.

Waar valt manuele therapie onder?

De vergoeding van manuele therapie vanuit de aanvullende verzekering valt bij de meeste zorgverzekeraars onder de noemer fysiotherapie. Met andere woorden: manuele therapie wordt vrijwel altijd vergoed vanuit het budget voor fysiotherapie.