Oefentherapie

Er zijn verschillende behandelmethodes om te zorgen dat jou klacht zo snel mogelijk verbetert. Één van die mogelijkheden is oefentherapie.
Gedurende de dag lopen, zitten, bukken en tillen we. Dit gaat over het algemeen onbewust en zonder klachten. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen. Toch moeten we ons afvragen of bepaalde manieren van bewegen wel goed zijn voor het lichaam. Een verkeerde houding/ statiek of manier van bewegen kan klachten geven in bijvoorbeeld de rug, nek of schouder.

Ook door bepaalde ziekten en/ of aandoeningen zien we dat we problemen kunnen krijgen met het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan artrose of obesitas.  Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, door het trainen van kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.  Daarnaast kan oefentherapie ook een oplossing zijn bij verkeerde compensatiestrategieën in het lichaam of een disbalans in kracht of coördinatie.

Bij Snel Herstel Fysiotherapie stellen wij een persoonlijk en op maat gemaakt behandelprogramma op, en werken we samen aan je herstel.

WhatsApp ons    Maak een afspraak

Overige Specialisaties