Wat is Dry Needling

Dry needling in Almere is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van 'knopen' in een spier. Dit zijn kleine verhardingen die voor flinke, uitstralende pijnklachten kunnen zorgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut plaatst gericht, zeer dunne naaldjes in de spier, waarmee verhardingen in de desbetreffende spier effectief en snel kunnen worden ontspannen. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

'Dry' duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. Dry needling is zeer geschikt om een snel herstel te bereiken. Als de spieren ontspannen zijn, kan er namelijk gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie. Dry needling is geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling. De resultaten in combinatie met o.a. gerichte oefentherapie (oefeningen) zijn veelbelovend.

Maak een afspraak WhatsApp ons +31 (0)6 162 636 91

Wanneer is dry needling geschikt?

Ben je benieuwd of dry needling in Almere in jouw situatie ook een uitkomst kan bieden? Kijk dan naar onderstaande pijnklachten. Zitten er klachten bij die ook voor jou van toepassing zijn? 

  • Pijn in een spier mét of zonder uitstraling?
  • Beperkingen in het bewegen en / of stijfheid?
  • Een verminderde kracht wanneer je een spier aanspant?
  • Pijnklachten of pijnontwijkend gedrag?
  • Reageert jouw lijf soms door te zweten, middels duizeligheid, lichtheid in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of het hebben van koude handen?

Wanneer je op één of meerdere van bovengenoemde klachten ‘ja’ kunt beantwoorden, dan kan dry needling in Almere de uitkomst voor je bieden.

Wanneer wordt dry needling nog meer toegepast? 

Dry needling wordt ook vaak toegepast bij mensen die een verkeerde beweging hebben gemaakt, bijvoorbeeld tijdens een ongeluk of werkzaamheden. Of wanneer je langdurig een verkeerde houding hebt aangenomen. Maar ook wanneer je langdurige overbelasting hebt toegepast met als veelvoorkomend probleem nek en armklachten.

Daarnaast kan dry needling ook de oplossing bieden bij overbelasting bij sporters. Of wanneer men beschadiging heeft van weefsel zoals bij een meniscusletsel of een hernia. Ben je benieuwd naar de dry needling ervaringen van voorgaande cliënten? Lees ze gerust op onze website.

Dryneedling valt onder fysiotherapie. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan wordt dryneedling vergoed.

WhatsApp ons    Maak een afspraak

Fysiotherapie Almere

Veelgestelde vragen

Wat is dry needling?

Dry needling is een vorm van fysiotherapie die gericht is op het verbeteren van spierklachten. Er kunnen kleine verhardingen (knopen) in een spier terechtkomen, vaak door overbelasting of doordat mensen een verkeerde beweging hebben gemaakt. Deze kleine verhardingen kunnen voor flinke, uitstralende pijnklachten zorgen. Bij een dry needling behandeling plaatst onze fysiotherapeut gericht zeer dunne naalden in de spier. Zo kunnen de verhardingen effectief en snel ontspannen.

Hoe werkt dry needling?

Met de dry needling behandelmethode bereikt onze fysiotherapeut met een speciale dunne naald de kleine verhardingen/knoopjes in de spieren. Die verhardingen/knoopjes worden ook wel triggerpoints genoemd. De dunne naald zorgt ervoor dat de spier een reflex toont: de spier spant zich kort aan en ontspant zich daarna. De verkramping wordt hiermee opgeheven. Waardoor de pijn verdwijnt en de spierfunctie verbetert. Dry needling is een zeer veilige, pijnloze en efficiënte methode.

Wat doet dry needling?

Na een dry neelding behandeling is de verbetering meestal direct voelbaar. De spieren doen geen pijn meer en de spierfunctie wordt verbeterd. Dry needling is dus zeer geschikt om een snel herstel te bereiken. Daarnaast kan er gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie. Dat komt omdat de spieren ontspannen zijn door de dry needling behandeling.

Hoe vaak moet ik dry needling doen?

Gemiddeld zijn er 4 tot 5 sessies nodig om dry needling op langere termijn effectief te laten zijn. Maar omdat de klachten behoorlijk van elkaar kunnen verschillen, is het aantal behandelingen per klacht en situatie lastig te voorspellen.

 

Overige Specialisaties